[O1] Sprzęgło ślizga się na wysokich biegach
Zwiń
X
-
[O1] Sprzęgło ślizga się na wysokich biegach
Witam.
Oryginalne sprzęgło i docisk padły sobie jakieś 3-4 miesiące temu. ASO założyło (na moją prośbę) jakiś zamiennik.
Teraz obserwuję na 4 lub 5-tym biegu przy obrotach rzędu 4-5 tys. delikatne ślizganie się.
Całość jest w miarę nowa, przejechała raptem ok 4-5 tys km. Pytanie: czy da się coś z tym zrobić (jakaś regulacja) czy to objawy końca i czeka mnie ponowna wymiana?
Pozdrawiam
-
-
drops, sorry ale miałem na myśli regulację docisku a nie wysprzęglika. Niestety ponowny demontaż. I nie wygląda to na koniec sprzęgła.
Mam nadzieje, że jest dobrze odpowietrzone.
Jak wysoko bierze ci sprzęgło u góry, po lekkim luzie czy na dole?Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice
Komentarz
-
-
nie będę zakładał 2 tematu, problem podobny...
sprzęgło bierze mi bardzo wysoko, praktycznie na samym końcu...podczas jazdy na jakimkolwiek biegu jak delikatne nacisnę sprzęgło (można powiedzcie że muśnięcie) to czuje ze mi coś tam drży,drga....ale jedynie jak delikatnie docisnę sprzęgło...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez swiatus85nie będę zakładał 2 tematu, problem podobny...
sprzęgło bierze mi bardzo wysoko, praktycznie na samym końcu...podczas jazdy na jakimkolwiek biegu jak delikatne nacisnę sprzęgło (można powiedzcie że muśnięcie) to czuje ze mi coś tam drży,drga....ale jedynie jak delikatnie docisnę sprzęgło...
koniec tarczy , szukaj sprzegla
[ Dodano: Wto 19 Lut, 13 21:44 ]
Zamieszczone przez dropsWitam.
Oryginalne sprzęgło i docisk padły sobie jakieś 3-4 miesiące temu. ASO założyło (na moją prośbę) jakiś zamiennik.
Teraz obserwuję na 4 lub 5-tym biegu przy obrotach rzędu 4-5 tys. delikatne ślizganie się.
Całość jest w miarę nowa, przejechała raptem ok 4-5 tys km. Pytanie: czy da się coś z tym zrobić (jakaś regulacja) czy to objawy końca i czeka mnie ponowna wymiana?
Pozdrawiamjest O1 RS 1.8T XENON
była O1 1.9 TDI AGR
Komentarz
-
-
Podsumowując dla potomnych jak się to skończyło.
Okazało się, że docisk aktywnie używał jedynie 50% swojej powierzchni, powierzchnia, którą pracował była fioletowa. Mechanik wymienił cały komplet sprzęgła na nowy.
W normalnej sytuacji pewnie bym to reklamował, ale ASO jeszcze przed wymianą zastrzegało, że na zamienniki to oni gwarancji nie dają. A że zależało mi bardzo na czasie to i też nie mam kiedy się z nimi użerać.
Aha, felerny zestaw był Sachsa. Teraz jest LUK. O ile to jest jakakolwiek rzeczywista różnica...
Komentarz
-
Komentarz